+31 (0)76 5650051 info@phytotreat.nl

Equi-Dermal


PhytoTreat EQUI-DERMAL 
is een verzorgende huidcrème op basis van honing en kruiden voor paarden met mok en andere seizoensgebonden huidproblemen.

PhytoTreat Equi-Dermal is een huidzalf die het herstel bevordert van de ruwe en beschadigde huid van paardenbenen en andere seizoensgebonden huidproblemen bij paarden. De antioxidantrijke honing en heilzame plantenextracten in PhytoTreat EQUI-Dermal ondersteunen het natuurlijk herstellend vermogen en laten de overlast snel afnemen.

Door de hygiënische pompflacon laat PhytoTreat Equi-Dermal zich gemakkelijk aanbrengen. De huidcrème wordt door paarden goed verdragen en verzorgt de gevoelige paardenhuid.

Gebruik / dosering:
Bij acute klachten tweemaal daags aanbrengen, bij milde klachten of ter verzorging volstaat eenmaal daags insmeren. Reinig de benen met ruim water en eventueel met jodium en een zachte borstel of spons om vuil en dode huid te verwijderen. Knip of scheer indien nodig lange haren weg voor een goede bereikbaarheid. Spuit de huidzalf direct vanuit de pompflacon op de huid en verspreid daarna met de vingers tot een dunne laag over de aangedane plekken.

Bij eerste gebruik kan het voorkomen dat de pompflacon 20-30 keer moet worden ingedrukt voordat de huidzalf vrijkomt.

Indien insectgevoeligheid de oorzaak van de huidproblemen is, wordt een combinatie met een insectenwerend middel aanbevolen. Raadpleeg uw dierenarts voor informatie over veilige èn effectieve insectenwerende producten.

Waarschuwingen:
Niet gebruiken bij een bekende overgevoeligheid voor één van de ingrediënten. Alleen voor uitwendig gebruik. Indien het paardenbeen gezwollen en/of warm is, wordt aangeraden eerst uw dierenarts te consulteren alvorens u met PhytoTreat
Equi-Dermal start.

Samenstelling:
Mel (boekweithoning), caryophilli floris aetheroleum, paeonolum, propionylacetovanillonum, melaleucae aetheroleum, unguentum lanette, acidum sorbicum, kalii sorbas, aqua purificata.

Bewaren:
Bij kamertemperatuur (15-25˚C) bewaren. Na gebruik verpakking goed sluiten.
Buiten bereik van kinderen bewaren.

Online bestellen: